Home » Blog om personlig udvikling » Tilgivelse og parforhold: Kan man tilgive vold?

Tilgivelse og parforhold: Kan man tilgive vold?

Tilgivelse og parforhold: Kan man tilgive vold?

Læsetid: 5 min.

Når nogen har udsat dig og dine børn for vold, er tilgivelse måske det sidste, du tænker på. Du er overbevist om, at de fortjener al den vrede og fjendtlighed, du kan opdrive. Men tilgivelse er en gave, som du giver dig selv.

At bære nag er som at slå sig selv i ansigtet og forvente, at den anden person siger “Av”.

Tilgivelse er det sunde og logiske valg af flere grunde:

1. At leve i fortiden stjæler din nutid og pletter din fremtid. En god fremtid kræver en opmærksom nutid. Det er ikke muligt, hvis du lever i fortiden. Livet sker lige nu i dette øjeblik. Hvert øjeblik, der bruges i fortiden, er tabt for evigt. Fremtiden skabes med det, der sker lige nu. Genoptag dit liv ved at tilgive og kom videre.

2. At undlade at tilgive skaber mere stress i sit liv. Det føles ikke godt at skabe og fastholde negative tanker. Behagelige tanker understøtter et behageligt humør. Ved at nægte at tilgive den person, der har gjort dig uret, skader du dig selv.

3. Du vil blive stærkere. Jeg er med på, at tilgivelse kan være en udfordring. Det er nemt at forblive vred på den person, der har krænket dig. Vis dig selv, hvor stærk du er. Tag en dyb indånding og tilgiv. Det bliver lettere med tiden. Som en ekstra bonus vil andre folk være mere villige til at tilgive dig.

4. Fortiden kan ikke ændres, men det kan din holdning til den. Hvad er formålet med din vrede? Hvis du forbliver vred i de næste ti år, hvad har du så opnået? Intet, du gør i dag, kan ændre det, der skete i går.

5. Personen kommer måske tilbage før eller siden. Uanset om du tilgiver dem eller ej, vil de helt sikkert dukke op igen i dit liv i fremtiden. Men dit nag vil få dig til at føle dig dårligt tilpas igen, hvis du stadig bærer nag. Jo hurtigere du tilgiver, jo hurtigere kan du parkere den i fortiden, hvor den hører hjemme.

6. Vi har alle sammen gjort eller sagt ting, som vi senere fortryder. Du kan ikke forvente at blive tilgivet, hvis du ikke er villig til at tilgive. Det er ikke muligt at leve et perfekt liv og træffe perfekte valg. Fejltagelser sker. At tilgive den voldelige person betyder ikke, at det der skete var okay.

7. Hvis du inderst inde ønsker hævn, så kan tilgivelse være den bedste form for hævn. Hvis nogen har gjort dig ked af det, er det muligt, at det var med vilje. Selv om du måske føler behov for at slå tilbage, er tilgivelse den bedste politik. Vis dem, at du nyder større og bedre ting. At leve et lykkeligt liv er den bedste hævn, for det betyder de ikke længere har kontrollen over dig.

8. Dit helbred vil blive bedre. Lykke og fredfyldthed understøtter utvivlsomt et godt helbred og lang levetid. Lev et langt og vidunderligt liv. Vær tilgivende. Mayo Clinic oplyser, at tilgivelse kan føre til:

– sundere forhold
– Lavere blodtryk
– Stærkere immunsystem
– Forbedret hjertesundhed
– Højere selvværd

9. Tilgivelse er hurtig. Tiden kan hele alle sår, men det kan tage lang tid. Tilgivelse er øjeblikkelig. Der er ingen hurtigere måde at forbedre dit humør på end den simple handling at tilgive. Tilgivelse er hurtig, effektiv og gratis. Udnyt den.

Tilgivelse er selvisk. Det er noget, du gør for dig selv, fordi alternativet er skadeligt for dit helbred, din lykke og din fremtid. Vær god mod dig selv. At du lader den anden person slippe af sted med det er sekundært. Tilgivelse er nødvendig. Glemme er valgfrit og er afhængigt af situationen.

Mahatma Gandhi sagde: “De svage kan aldrig tilgive. Tilgivelse er en egenskab, der tilhører de stærke.” Tilgivelse kræver virkelig styrke. Den hurtigste måde at helbrede enhver overtrædelse mod dig på er tilgivelse. Husk, at tilgivelse ikke altid betyder, at du giver den anden person en ny chance. Det betyder, at du ikke er villig til at lide længere og er klar til, at komme videre i dit liv.

ROSA MORSAL THOMASSEN
ROSA MORSAL THOMASSEN

Numerological Coach
Uddannet numerolog i 2015 & uddannet erhvervsnumerolog i 2023.
Træd ind i dit potentiale med praktisk numerologi.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Del på:
error: Content is protected