Home » Blog om personlig udvikling » Boost din selvkærlighed i dine relationer og få større livskvalitet

Boost din selvkærlighed i dine relationer og få større livskvalitet

Boost din selvkærlighed

Blev du inspireret af min artikel? ♥ Denne artikel indeholder reklamelinks. Det betyder, at hvis du foretager et køb efter at have klikket på et link, kan jeg tjene en lille provision - uden ekstra omkostninger for dig. Så kan jeg nemlig få endnu en kop dampende lækker matcha. Og jeg skriver simpelthen bare så meget bedre med matcha.

Læsetid: 6 min.

Vi har alle et personligt vendepunkt – det øjeblik, hvor vi, ofte ubevidst, beslutter os for at trække os ud af et forhold. Vi kan basere dette vendepunkt på en række forskellige ting: hvad vi mener, vi fortjener, hvordan nogen behandler os og hvad vi forventer af vores forbindelser med familie, venner, kolleger, ægtefæller eller kærester. Boost din selvkærlighed i dine forhold ved at være mere bevidst om dine egne mønstre, når det gælder relationer af en hvilken som helst art.

 

Der er en enorm værdi i at erkende vores egne personlige vendepunkter. Hvis de fleste af dine relationer er positive og sunde, vil denne bevidsthed hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine valg af relationer og arbejde dig igennem eventuelle knuder i ellers gode relationer. Sidder du fast i en rutine med et vanskeligt eller udfordrende forhold? Her er en mulighed for at lave noget detektivarbejde om drivkræfterne bag dit vendepunkt.

Et vendepunkt med boostet selvkærlighed

I bogen “Det Magiske Vendepunkt” (reklamelink) beskriver forfatteren, hvordan epidemier og tendenser “vælter” frem – tilsyneladende ud af ingenting – og påvirker kulturelle og sociale situationer. De samme fænomener viser sig i vores privatliv.

Læsere, der nu tænker: “Jeg har kun gode forhold i mit liv”, bør se nærmere på det. Selv tilsyneladende gode forhold kan indeholde facetter, der dræner din energi. Når vi eksempelvis taler om et voldeligt forhold, er det typisk noget, som har udviklet sig fra de meget små, næsten uvirkelige, episoder. Dine personlige grænser har langsomt rykket sig, som tiden er gået. De ting, som din hjerne i forvejen mente, at du aldrig ville tolerere fra nogen, er til sidst blevet til din dagligdag. Her vil et boost i din selvkærlighed få dig til at få øjnene op for, hvordan din verden virkelig ser ud.

Skal du forlade relationen?

Advarselslamper, der viser, at det måske er på tide at forlade en relation kan fx. være:

 • Du føler dig ikke respekteret
 • Du tvivler på dig selv
 • Du føler dig ikke værdsat for den, du er
 • Det føles simpelthen ikke godt eller rigtigt i maven
 • Du føler dig ude af synk med dig selv, drænet for energi eller keder dig
 • Du har forsøgt at løse problemer i forholdet og har ikke kunnet løse dem til din tilfredshed
 • Du føler dig ensom i forholdet
 • Din partner mener, at vedkommende er perfekt og siger aldrig undskyld, når vedkommende har begået en fejl – tværtimod drejer vedkommende fejlen over på dig
 • Din partner er ligeglad med dine følelser og ser det som en svaghed, når du græder eller er nedtrykt
 • Din partner er meget kontrollerende og overvåger dig alle steder
 • Du føler dig trist i forholdet
 • Vedkommende har på en eller anden vis fået dig isoleret fra din familie og venner

Tegn på positive forhold, der kan udvikles yderligere

 • Du kan lide den person, du er, når du interagerer med denne person
 • Du føler dig respekteret for den, du er
 • Du føler dig ikke dømt
 • Forholdet giver dig energi, inspirerer dig og får dig til at have det godt med dig selv
 • Du har det sjovt, lærer og føler dig generelt bedre tilpas med denne person i dit liv
 • Du kan mærke, at du har frihed til at være den du er
 • Din partner glædes sammen med dig, når det går dig godt
 • Din partner respekterer dine følelser og grænser
 • Din partner er stolt af dig
 • Din partner tager nemt ansvar
 • Din partner kan nemt tale med dig om problemer

Sådan vurderer du, om det er en selvkærlig handling at forlade relationen

Hvis du er midt i en revurdering af et forhold i enten dit privatliv eller arbejdsliv, er her tre forskellige briller, som du kan se dem igennem:

 1. Forandre det. Brug andre kriterier til at vælge en ny arbejdsgiver, en ny kunde eller en ny partner. Hvis du fx. normalt kaster dig ud i et forhold med begge ben, så sæt farten ned. Hvis du oftest er tiltrukket af ekstremt udadvendte mennesker, så udforsk fordelene ved at være med en person, der er mere reserveret.
 2. Vær ærlig over for dig selv. Hvis et forhold bekymrer dig, skal du virkelig vurdere denne persons plads i dit liv. Hvad tolererer du? Hvordan forbedrer dette forhold dit liv? Hvad har du lyst til at sige til denne person? Hvad motiverer dig til at forblive engageret i et forhold, der ikke føles rigtigt? Hvad er du bange for inderst inde?
 3. Læg mærke til hvordan du er som person i dine relationer. Finder du dig i alt? Er du utryg? Er du meget emotionel? Svinger du frem og tilbage i dine forhold? Eller er du bange for, at blive alene? Klamrer du dig så hårdt fast, at det er svært at give slip? Eller er det noget helt andet?

Konklusionen om selvkærlige relationer 

Det vigtigste, at minde dig selv om, er: Alle relationer – selv den med din chef – er frivillige. Du kan til enhver tid vælge at engagere dig eller afbryde det. Når du mener, at du sidder fast i en situation, der ikke længere er sund for dig, så husk på dette: Det kan være midlertidigt ubehageligt at trække dig ud, men du vil få det meget bedre, når du gør det. Søg støtte hos dine omgivelser og mist ikke håbet. Din situation vil forbedre sig.

Kend dine personlige relationelle vendepunkter, tag bevidste valg, boost din selvkærlighed og se dine relationer forvandles – især forholdet til dig selv. Det er noget af det mest selvkærlige, du kan gøre.

 

Blev du inspireret af min artikel? ♥ Denne artikel indeholder reklamelinks. Det betyder, at hvis du foretager et køb efter at have klikket på et link, kan jeg tjene en lille provision - uden ekstra omkostninger for dig. Så kan jeg nemlig få endnu en kop dampende lækker matcha. Og jeg skriver simpelthen bare så meget bedre med matcha.

ROSA MORSAL THOMASSEN
ROSA MORSAL THOMASSEN

Numerological Coach
Uddannet numerolog i 2015 & uddannet erhvervsnumerolog i 2023.
Træd ind i dit potentiale med praktisk numerologi.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Del på:
error: Content is protected