Home » Blog om personlig udvikling » 14 dybe spørgsmål at stille dig selv

14 dybe spørgsmål at stille dig selv

14 dybe spørgsmål at stille dig selv

Læsetid: 5 min.

At stille dig selv dybe spørgsmål gør, at det bliver nemmere for dig, at tage personligt lederskab. Den største blind spot, vi alle har, er os selv. Vi kender ikke os selv så godt, som vi umiddelbart tror. Vi ser i hvert fald ikke os selv på samme måde, som andre gør. At lære sig selv rigtigt at kende kan være en af de største udfordringer, man nogensinde kommer til at stå over for. Men det er en udfordring, der er værd at tage op, når du bevidst arbejder med personlig udvikling med personligt lederskab.

Når du kender dig selv bedre, bliver du bedre til at styre dig selv og dit liv i den retning, som du ønsker.

Stil dig selv disse dybdegående spørgsmål:

1. Hvilke aktiviteter bruger jeg til at distrahere mig selv fra mine udfordringer?

Vi har alle vores måder at undgå de ting på, som vi ikke har lyst til at gøre. Du spiser måske, køber ind, ser TV, surfer på internettet, ringer til en ven, gør rent, læser en bog eller går en tur. Ved at forstå, hvordan du distraherer dig selv, kan du lægge mærke til, hvornår du undgår at gøre det, der skal gøres.

2. Hvad ville jeg sige til mit yngre jeg?

Alle ville ønske, at de havde en tidsmaskine, så de kunne gøre alt om igen. Hvad ville du sige til dit yngre jeg?

3. Hvornår har du nemmest ved at fokusere?

Hvordan kan du bruge den information i din hverdag? På hvilket tidspunkt af dagen er jeg mest kreativ? Hvornår er du bedst til at skabe? Hvordan kan du bruge den information?

4. Hvad er 10 ord, der præcist beskriver dig?

Vær ærlig over for dig selv. Det er ikke de ord, du gerne vil have til at beskrive dig. Hvad er de ord, der faktisk beskriver dig?

5. Hvad er de 10 ord, du ville ønske beskrev dig?

Nu kan du liste de 10 ord, du ville ønske var præcise om dig.

6. Hvad tolererer jeg i øjeblikket i mit liv?

Lav en liste over de ting, du tolererer i øjeblikket. Er det din chef? Din partner? En upålidelig bil? Tyve ekstra kilo? Gæld? Hvad tolererer du, som du ville ønske var ude af dit liv?

7. Hvad tror jeg, er meningen med livet?

Lever du dit liv i overensstemmelse hermed?

8. Hvis jeg skulle fjerne én person fra mit liv, hvem skulle det så være?

Nævn den ene person, du ville fjerne fra dit liv, hvis du kun skulle vælge én. Hvorfor lige den person? Hvorfor er vedkommende stadig en del af dit liv?

9. Hvad ville være den perfekte dag for mig?

Det er lettere at have en god dag, hvis man ved, hvordan en god dag ser ud. Beskriv din perfekte dag. Prøv nu at beskrive en endnu bedre dag.

10. Hvem respekterer jeg mest?

Hvorfor respekterer du denne person? Har du de samme karaktertræk, som denne person har? Hvordan ville dit liv ændre sig, hvis du havde disse egenskaber?

11. Hvad ville jeg gøre, hvis jeg var mindre bange?

Frygt begrænser os alle. På hvilke måder begrænser frygten dig? De fleste mennesker tror, at de har overvundet deres frygt, men i virkeligheden har de fundet måder at undgå den på. Et liv, der er bygget op omkring behovet for at undgå sin frygt, er et liv, der er begrænset.

12. Hvad er min største svaghed?

Ingen er perfekte. Svagheder er en del af livet. Hvad er din svaghed, og hvordan påvirker den dit liv? Hvordan kan du arbejde uden om den?

13. Hvad er min største styrke?

Hvordan kan jeg bruge min største styrke til min bedste fordel? Har jeg udnyttet min styrke fuldt ud?

14. Hvordan håndterer jeg udfordringer og modgang?

Reflekter over dine coping-mekanismer og hvordan du kan udvikle en mere robust tilgang. Hvilke tiltag kan jeg gøre brug af?

 

Dybe spørgsmål for en større selverkendelse

Hvis du kender dine styrker og svagheder og ved, hvordan du håndterer dig selv effektivt, kommer du til at opleve en større balance i dit liv. Hvis du ved, hvilken type person du gerne vil være, og hvordan du vil leve, har du en retning. At kende sig selv er en vej til frihed og større livskvalitet.

ROSA MORSAL THOMASSEN
ROSA MORSAL THOMASSEN

Numerological Coach
Uddannet numerolog i 2015 & uddannet erhvervsnumerolog i 2023.
Træd ind i dit potentiale med praktisk numerologi.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Del på:
error: Content is protected